Лікар розповіла, яке харчування взимку вбереже від застуди та вірусів у холодну пору року.
Грип не пройде
Взимку кожна людина намагається добре одягатися, щоб не захворіти. Але, виявляється, одягати сто одягу на себе зовсім не обов’язково: досить трохи підкоригувати свій раціон харчування, і хвороби пройдуть повз.
Лікар-дієтолог Марина Сорокіна назвала продукти, які допоможуть підтримати організм у холоди.
Сім чудових продуктів
Риба. Будь-яка риба, а морська – особливо – це джерело омега-3 жирних кислот, яких у нашому організмі часто не вистачає. Адже ці речовини необхідні підтримки імунітету. Чим жирнішою буде риба, яку ви з’їсте, тим більше користі для здоров’я отримаєте.
Гриби. Щоб організм успішно протистояв інфекціям і навіть перемагав їх на перших стадіях хвороби, треба їсти більше продуктів, які сприяють посиленню захисних властивостей лейкоцитів. Гриби – саме з таких.
Імбир . Це диво продукт, який можна їсти та пити – приготувавши з нього чай. Імбир добре зміцнює імунітет і підвищує захисні сили організму. За словами дієтолога, продукт містить вітамін С, ретинол та вітамін В.
Лимон. Про його корисні властивості, мабуть, знає кожен. Фрукт можна їсти часточками або додавати сік у воду та пити – це також дуже корисно для здоров’я.
Мед. Натуральний продукт має масу корисних властивостей: загоює рани, підтримує нервову та імунну системи в період застуд.
Гарбуз. Вона дуже корисна і дорослим та дітям: містить бета-каротин, який нормалізує клітинний обмін, зміцнює судини, відновлює зір, вирішує деякі проблеми у роботі органів шлунково-кишкового тракту.
Сухофрукти. Курага родзинки, чорнослив та інші смаколики насичені вітамінами та мінералами. Вони зміцнюють імунітет, відновлюють роботу ШКТ, захищають від хвороб кісткової системи та мають ще багато корисних властивостей.