Британський лікар назвала трьох «вбивць» холестерину

Медик зазначила, що вживання таких продуктів має доповнити лікарські методи боротьби з холестерином.

Британський лікар Дебора Лі перерахувала три продукти, які швидко знижують рівень холестерину в крові та, відповідно, зменшують ризик хвороб серцево-судинної системи.

За словами медика, на рівень холестерину впливають особливості харчування, однак у деяких випадках причиною можуть бути захворювання нирок, гіпотиреоз, ожиріння, нервова анорексія, куріння чи вживання великої кількості алкоголю, а також надлишок солі у раціоні. До продуктів, що підвищують рівень холестерину, належать жирне м’ясо, ковбаси, випічка, сири та десерти. При цьому Лі закликає не повністю відмовлятися від них, а лише обмежити їхнє вживання.

Медик рекомендує замінювати насичені жири ненасиченими. Для цього слід додати до раціону горіхи, оливкову та кунжутну олію, червону рибу, бобові, а також м’ясо птиці. Другий засіб боротьби з холестерином – клітковина. 

«Вибирайте нерафіновані цільнозернові продукти з підвищеним вмістом клітковини, такі як чорний хліб, коричневий рис та неочищені макаронні вироби», — порадила Лі

Третім «вбивцею» холестерину є продукти, збагачені станолами та стеринами: молоко, йогурти та спреди. Наприклад, прийом від 1,2 до 2,4 г на день допоможе знизити рівень органічного з’єднання на десять відсотків. Насамкінець лікар підкреслила, що вживання таких продуктів покликане доповнити лікарські методи боротьби з холестерином.