Чому супи можуть бути шкідливі для нирок, розповіла нефролог

На здоров’я нирок впливає безліч факторів, включаючи спадковість, аномалії розвитку цього органу, жаркий клімат, недостатнє вживання рідини і певний раціон харчування. Лікар-нефролог,  розповіла, які продукти можуть призвести до утворення каменів у нирках

За словами фахівця, на розвиток захворювання впливає надмірне захоплення наваристими рибними або м’ясними бульйонами і супами. «Люди похилого віку вважають, що їм потрібно побільше вживати бульйону, звареного на кістках, але, навпаки, це шкідливо. Продукти, що містять велику кількість пуринів, призводять до утворення каменів», — пояснила лікар.

Крім того, утворення каменів в нирках може спровокувати і надмірне вживання інших продуктів. Йдеться про м’ясні продукти, наприклад, ковбаси і сосиски, шпинаті і щавлі. «Для нирок шкідлива сіль щавлевої кислоти і глутамат натрію, підсилювачі смаку», — уклала нефролог.