Дієтолог попередила про небезпеку сирого буряка та броколі

Поширена думка про те, що всі овочі корисніші у сирому вигляді, не відповідає дійсності. Деякі овочі рекомендується вживати тільки після термічної обробки, інакше вони можуть завдати шкоди здоров’ю, розповіла лікар.

Експерт пояснила, що буряк і капуста броколі у свіжому вигляді можуть містити токсичні речовини. Сульфорафан здатний негативно впливати на організм, тому краще уникати вживання буряків і броколі в сирому вигляді або обмежити їх кількість в раціоні.

Репа і редька містять багато грубих волокон, здатних впливати на органи травлення. З цієї причини їх також рекомендується вживати після термічної обробки, особливо людям з патологіями шлунково-кишкового тракту.

Корисніше для організму з’їсти моркву, помідори та болгарський перець не в сирому вигляді, а такими, що пройшли теплову обробку – вона допомагає краще засвоїти антиоксидант лікопін та деякі жиророзчинні вітаміни, розповіла Корольова.

З іншого боку, зелень краще з’їдати у сирому вигляді – тож організм отримає максимум корисних речовин, зазначила дієтолог.