Дієтолог розповіла, кому не можна їсти квасолю та сочевицю

Їх вживання може лише загострити захворювання.

Квасоля та сочевиця вважають досить корисними і навіть цілющими продуктами. Але, як з’ясовується, далеко не всім.

На думку лікаря-дієтолога Олени Шетініної, яку вона озвучила у розмові, при деяких захворюваннях така їжа здатна призвести до критичного підвищення рівня кислоти та загострення хвороби.

Йдеться про подагру, ситуацію з підвищеним виробленням в організмі сечової кислоти, а також при патологіях шлунково-кишкового тракту, які супроводжуються підвищеним газоутворенням.

При цьому фахівець наголосила, що в останньому випадку, якщо дуже хочеться, їсти бобові можна. Але лише в невеликих обсягах, попередньо піддавши їх термічній обробці, і лише в період відсутності загострень.