Експерти розповіли про лікувальні властивості грибів

Експерти повідомляють, що в грибах міститься велика кількість вітамінів і корисних речовин, які позитивно впливають на роботу серцево-судинної і нервової системи

Відзначається, що якщо у людини відсутні захворювання, що обмежують споживання грибів, то кожен день вона може вживати до 150 г цього продукту.

За словами лікаря-дієтолога, гриби є джерелом заліза, білка, кальцію, калію, фосфору, фолієвої та нікотинової кислот, вітамінів групи B і C. Всі ці елементи позитивно впливають на стан центральної нервової системи та серцево-судинної системи. Крім цього, даний продукт є антиоксидантом і покращує процеси кровотворення.

Крім того, в грибах відсутній холестерин і міститься мало жиру, тому їх можна вживати людям, що страждають ожирінням і цукровим діабетом.

За словами професора, ні в якому разі не можна вживати гриби, які зібрані на ділянках, прилеглих до автотрас.
Він додав, що краще рекомендувати гриби, вирощені в агрокультурних господарствах.

Крім того, медики не радять їсти гриби людям, страждаючим гастритом, панкреатитом, виразковою хворобою, печінковою або нирковою недостатністю та іншими захворюваннями шлунково-кишкового тракту