Лікар розповів, що станеться з організмом, якщо з’їдати по два огірка кожен день

Фахівці стверджують, що головне — не скільки з’їсти цього корисного овоча за один раз, а як часто ви його їсте

Чому огірки корисні при схудненні

Ще медики в Стародавньому Римі знали, що огірки дуже корисні для здоров’я. Вони рекомендували частіше їсти цей овоч, щоб очистити організм від токсинів і шлаків. Входив він і в раціон людей, які мріють знайти стрункість.

Сучасні лікарі повністю згодні з колегами з минулого: огірок — овоч з негативною калорійністю. Це означає, що людина витратить більше калорій на його перетравлення, ніж отримає від нього.

Що ж робить його таким корисним?

Секрет простий — огірки на 95 відсотків складаються з води, а більша частина з решти п’яти відсотків — це клітковина.

Також в огірках міститься тартронова кислота, яка перешкоджає утворенню жиру.

За словами терапевта Мукерджі з Індії, більш корисні для здоров’я є огірки з шкіркою: в ній міститься багато корисних речовин і вітамінів (К, а, с, групи в, а також мінерали — залізо, калій, фосфор, мідь і магній). Саме завдяки цьому факту у любителів свіжих огірків поліпшується перистальтика кишечника.

Примітно, що цей овоч рекомендований до вживання для людей, які хворіють на діабет і схильних до повноти. Мінеральний склад продукту сприяє зниженню рівня цукру в крові, очищенню судин і виведенню надлишків жиру з організму. У огірковому соці міститься натуральна кислота, яка покращує склад крові і усуває холестеринові бляшки.

Скільки треба їсти огірків для здоров’я?

За словами медика, головне не скільки з’їсти огірків, а як часто. Краще, якщо цей овоч буде щодня присутнім у вашому меню. Всього 2-3 огірка в день можуть зробити для вашої фігури стільки ж, як щоденна 30-хвилинна зарядка.

До речі, недавно вчені помітили і позитивний вплив огірків на стан шкіри. При регулярному їх вживанні проходять висипання, почервоніння, сухість та лущення. Шкіра насичується вологою, стає пружною і бархатистою.

Крім цього, сучасні вчені встановили, що в огірках міститься вкрай корисна речовина — фісетін (fisetin), природний флавонол, який запобігає прогресуючі порушення пам’яті та інтелекту, пов’язаних з нейродегенеративними захворюваннями. Таким чином, якщо регулярно їсти хоча б по два соковитих овоча в день, можна істотно відсунути момент зустрічі з хворобою Альцгеймера.