Лікарі назвали продукти, які не можна розігрівати у мікрохвильовій печі

Ми звикли розігрівати їжу в мікрохвильовій печі: це швидко, просто та зручно. Однак існує продукти, які не слід підігрівати з використанням цього обладнання, тому що вони повністю втрачають свої корисні властивості і можуть стати небезпечними для організму.

Кисломолочні продукти

Такі продукти краще не розігрівати у мікрохвильовій печі. Справа в тому, що молоко згорнеться і скисне. Це відбувається з усіма видами кисломолочної продукції. Крім того, у складі таких продуктів є корисні для травлення біфідобактерії. 

Зелень

Петрушка, кріп, шпинат, кінза – цю та іншу зелень не можна розігрівати у мікрохвильовій печі. Від цього всі корисні властивості губляться. Більш насиченим стає вплив нітратів, що містяться у зелені. До того ж подібні продукти, розігріті в мікрохвильовій печі, здатні викликати отруєння і розлад шлунка.

Гриби

В ідеалі гриби потрібно їсти відразу після приготування. Однак ми розуміємо, що це не завжди можливо зробити, тому люди змушені гріти страви з цим продуктом у мікрохвильовій печі. Але це призводить до того, що гриби стають абсолютно марними – білки в їхньому складі руйнуються, утворюються здуття та тяжкість у животі.

Яйця

Це справжня протеїнова бомба – яйця категорично не можна розігрівати у мікрохвильовій печі. Вся річ у тому, що підігрів такого продукту звільнятиме токсини, шкідливі для травлення людини. Крім того, при їх розігріванні відбувається виділення водяної пари. Якщо продукт знаходиться в оболонці, створюється внутрішній тиск, який може призвести до вибуху. При цьому не завжди яйця вибухають у мікрохвильовій печі. Можливе таке й у момент, коли їх уже дістали.

Яловичина

Розігрівати в мікрохвильовій печі яловичину – це підвищення вмісту канцерогену. До того ж змінюється структура молекул протеїнів, жирів, вітамінів у продукті.

Курка

Слід зазначити, що розігрівати в мікрохвильовій печі білкові продукти в принципі не варто. Це стосується і курячого м’яса, зокрема. Його білкова структура змінюється, що може спричинити розлад шлунка. Гріти потрібно так, щоб м’ясо було теплим рівномірно всередині та зовні, а мікрохвильова піч не дозволяє такого зробити. В результаті неправильна структура позбавляє продукту будь-якої цінності та призводить до проблем із травною системою.

Картопля

Тут також не все так гладко, як може здатися. Картопля буде інакше засвоюватися після того, як ви її розігріли в мікрохвильовій печі. Крохмаль розпадається і призводить до відкладення жирів. Тому краще їсти її холодною або гріти в духовці.

Заморожені продукти

Зрозуміло, ми хочемо полегшити собі життя і кладемо заморожені продукти в мікрохвильовій печі, щоб збільшити швидкість з розморожування. Але це робити не варто. Особливо це стосується ягід, наприклад, полуниці, вишні чи журавлини. Вся справа в тому, що мікрохвилі знищать до 60% вітаміну С та інших корисних речовин, що зробить продукт безглуздим. В ідеалі їх необхідно розморожувати під впливом кімнатної температури.