Лікарі попереджають про алергію, що росте, на прихований у продуктах кунжут

Вчені зі США заявили про кількість людей, які страждають від алергії на кунжут. Цей компонент часто є у продуктах без вказівки про це на етикетці.

Кунжут у «прихованому» вигляді є у багатьох продуктах харчування, стверджують науковці з Північно-Західного університету. За їх словами, маркування продуктів часто не відображає наявність його насіння. Тим часом кількість людей, які страждають від алергії на кунжут, зростає.

Один з них, професор Ручі Гупта, констатує, що насіння кунжуту може стати причиною дуже тяжкої алергічної реакції. На відміну, наприклад, від алергії на молоко, що виявляється в ранньому віці, від раптової алергії на кунжут не застраховано ніхто – вона вражає дітей та дорослих однаково, доповнив експерт.

Дівчина з’їла в аеропорту сендвіч, не знаючи про кунжут, що містився в ньому (на упаковці не було про це інформації).

В результаті на борту літака у неї погіршилося самопочуття та процеси, спровоковані алергічною реакцією, виявилися на нещастя дуже швидкими. Дівчина померла за кілька годин.