Лікарка розкрила секрет перетворення корисних помідорів на небезпечну їжу

Ці плоди в залежності від зрілості та способу вирощування можуть бути надзвичайно токсичними.

Вживання неякісних плодів, особливо у великій кількості, можна призвести до смертельно небезпечного отруєння. Такою думкою в інтерв’ю поділилася лікар-нутриціолог Марія Розанова.

За словами фахівця, помідори перетворюють на отруту далеко не завжди з тієї причини, що їх напихали хімікатами для якнайшвидшого дозрівання.

Однак, поле або город нерідко розташовуються біля автомобільної дороги або неподалік шкідливого промислового виробництва. Відповідно ще під час дозрівання вони вбирають у собі величезні обсяги токсинів.

Вживання таких плодів може призвести до каменів у нирках або жовчному міхурі. Загалом підвищені нітрати в помідорах можуть серйозно підірвати здоров’я, і ​​навіть призвести до смерті.

Та сама небезпека залишається при переробці отруйних помідорів у сік або пасту. Людина навіть може впасти в кому, отримавши підвищену дозу отрути.

Для власної безпеки медик радить не брати овочі з рук у невідомих продавців, а купувати лише зрілі плоди у великих сертифікованих магазинах, і не забувати мити овочі перед вживанням, а також знімати з них шкірку.