Названі продукти, які не потрібно їсти після 40 років

Вживання деяких продуктів краще контролювати завжди, але у віці після 40 років їхня присутність у себе на столі особливо важливо прагне зводити до нуля.

Зокрема, особливо важливо після настання 40-річчя обмежувати себе в кількості цукру, що поїдається. Нещодавнє кардіологічне дослідження, яке проводилося в США, показало: люди старше 45 років, які вживали щодня понад 700 грамів солодких напоїв, у тому числі фруктові соки, набагато частіше помирають від наслідків захворювань серцево-судинної системи.

Висновок вчених із цього приводу таке: чоловіки у віці після 40 років не повинні вживати більше 36 грамів цукру на день, жінки не повинні вживати більше 20 грамів на день. Це, відповідно, 7 та 4 чайні ложки.

Цілісні фрукти можна вживати, не враховуючи цих цифр. Решта в раціоні харчування має підкорятися вищезгаданим нормативам цукру.

Також на п’ятому десятку років потрібно перестати захоплено їсти вироби з білого борошна. Особливо випічки, яка містить багато непотрібного організму крохмалю, що призводить до швидкого зростання цукру в крові.

Експерти порадили любителям печених виробів готувати самостійно, контролюючи додавання до них цукру та використовуючи замість білого борошна вівсянку або борошно з додаванням висівок, які є джерелом корисної клітковини.

Сіль після настання 40-річчя теж потребує особливого ставлення. Середньостатистичний українець за рік з’їдає зайвих 4,5 кілограми «білої смерті». На цьому фоні розвиваються всі передумови виникнення гіпертонії, інфарктів та інсультів.

Важливо пам’ятати, що солі дуже багато у величезній кількості готових продуктів, нагадали фахівці.

Продукти з трансжирами – ще один приклад нездорового харчування. Трансжири відносяться до дешевих видів жирів, що складаються з трансізомерів жирних кислот, одержуваних таким способом переробки, який робить їх небезпечними для судин та серця.

Такі жири сприяють швидкому нагромадженню холестерину. Їхнє головне джерело — це різні види маргарину, які охоче використовуються в промисловому виробництві кондитерських виробів. Містяться трансжири і в смаженій на олії їжі.