Названо 6 продуктів для порятунку печінки від «ожиріння»

Для здоров’я печінки варто вживати менше алкоголю, жирної та солодкої їжі. 

«Печень не любить алкоголь і будь-яку надмірно жирну їжу, у тому числі фастфуд. У нашому раціоні, на жаль, з’являється все більше жирного і солодкого, у зв’язку з чим набуває поширення таке захворювання, як ожиріння печінки», —  пояснила Дюваль.

Організму складніше підтримувати здоровий стан печінки через багатоскладність низки продуктів: борошняного, солодких кисломолочних продуктів, фастфуду та м’ясних напівфабрикатів. Ще для цього органу шкідливі БАДи, їхнє безконтрольне вживання загрожує великими проблемами.

Здоров’я печінки можна підтримувати правильним харчуванням та вживанням достатньої кількості води щодня. Останній спосіб є одним із ключових. Добова норма дозволяє зміцнювати здоров’я та гарне самопочуття.

«Гарбуз, диня, персики та абрикоси — все, що має помаранчевий відтінок. Також корисні зелень і трав’яні чаї, що мають жовчогінні властивості. Це напої з розторопші, топінамбуру, артишоку. Через вживання важкої їжі жовч згущується, на грунті утворитися каміння. Необхідно розріджувати жовч, із чим справляються саме фрукти, овочі та зелень», — зазначила дієтолог.