Онколог розвіяв міф про зв’язок раку та вживання молока після п’ятдесяти

У будь-якому випадку людям похилого віку і навіть людям середнього віку необхідно максимально ретельно стежити за своїм раціоном.

Молочні продукти мають багато плюсів, та й чимало побічних ефектів. Існує навіть думка, що їли занадто часто вживати молоко після п’ятдесяти років, це може призвести до онкології.

Проте, онколог та хіміотерапевт Андрій Базильов у розмові розвіяв цей міф. За словами медика, рак і молоко ніяк між собою не пов’язані навіть за вікових гормональних змін в організмі людини.

А от якість молочної продукції, зазначив фахівець, на розвиток різних захворювань якраз і може вплинути.

По-перше, бути уважнішими до того, що вони вживають. По-друге, як і будь-якими іншими продуктами, молоком не варто надто захоплюватися. Тоді й ризик страшних наслідків буде мінімальним.