Про шкоду супу для деяких людей попередила дієтолог

Стандартний обід часто включає в себе першу страву — суп. Однак супи корисні не всім, незважаючи на їх популярність, розповіла дієтолог Дарина Русакова

Спеціаліст пояснила, що деякі супи мають ряд протипоказань. Наприклад, густі м’ясні бульйони. Їх небажано їсти людям з ожирінням або подагрою.

«Бульйон має жирність, тому людям з порушеннями травної системи, з проблемами печінки, підшлункової залози, жирні бульйони не рекомендуються», — сказала Русакова.

Дієтолог додала, що до найбільш шкідливих можна віднести надто гострі, азіатські супи. Вони можуть викликати ерозивні та виразкові ураження шлунково-кишкового тракту.

А ось пісні овочеві супи таких обмежень не мають. «При тривалому варінні овочів відбувається часткове руйнування вітамінів, але білки, жири і вуглеводи, як правило, залишаються практично в незмінному вигляді», — продовжила Русакова. Тому овочі, такі як картопля, морква, буряк, при варінні зберігають свої корисні властивості і добре засвоюються.