Брусничний сік допомагає знизити підвищений кров’яний тиск та покращує роботу судин.
Доктор Енн Ківімякі з кафедри фармакології університету Хельсінкі провела дослідження за участю лабораторних щурів з гіпертензією. Близько трьох місяців тваринам давали соки журавлини, чорної смородини та брусниці. Справа в тому, що в цих ягодах у великій кількості містяться поліфеноли, які знижують ризик серцево-судинних захворювань.
Результати експерименту показали, що розведений сік брусниці значно знижує високий кров’яний тиск, а концентрований напій позитивно впливає на стан судин. У цьому він перешкоджає віковому підвищенню артеріального тиску. Ефект від інших соків був не такий помітний.
Автор дослідження уточнила, що отримані дані треба ще перевірити на людях із трохи підвищеним тиском.