Від тромбів, раку і високого цукру: названа корисна каша для сніданку

В якості головної страви для сніданку багато хто віддає перевагу саме каші. Існує велика кількість круп для їх приготування. Але не всі вони відрізняються цілим рядом корисних властивостей

Чого не скажеш про гречку. Коли і чого корисна ця проста каша для сніданку?

Від раку

Згідно з дослідженням Kim SH et al., гречане лушпиння може допомогти знизити ризик розвитку раку. Крім того, клітковина в гречці здатна знизити шанси на більш серйозні шлунково-кишкові проблеми, в тому числі рак товстої кишки, шлунка і молочної залози.

Від високого цукру

У доповіді, опублікованій в New England Journal of Medicine, йдеться, що харчові волокна значно знижують рівень цукру в крові. Причому відбувається це досить швидко, іноді всього за 1-2 години.

Від тромбів і хвороб серця

У доповіді Гарвардської школи громадської охорони здоров’я стверджується, що флавоноїди знижують кількість ЛПНЩ ( «поганого») холестерину в крові і утримують тромбоцити від згортання, що, в свою чергу, може привести до атеросклерозу, серцевого нападу та інсульту. Рутин в гречці також підвищує рівень ЛПВЩ ( «хорошого») холестерину, що ще більше знижує ймовірність серцево-судинних захворювань.