Розповідаємо, як приготувати ситну вечерю з ароматом лісових грибів. Секрет цього рецепту – в особливому соусі.
Гриби можна готувати по-різному, але чудові поєднання виходять і тоді, коли ці «лісові гості» грають у блюді другу роль.
Сьогодні ми пропонуємо вам спробувати воістину літній рецепт – курячі стегна з грибним соусом. М’ясо можна приготувати на домашньому грилі, а можна потім його над вугіллям на барбекюшниці.
Секрет цього рецепту — у надзвичайно смачному та ароматному соусі: завдяки вершкам гриби виходять неймовірно ніжними, а куряче м’ясо — соковитим.
Цей рецепт сподобається і кулінарам-початківцям, і зайнятим мамам — готувати його нескладно, а сам процес не забирає багато часу. Мамам особливо варто взяти страву на замітку: апетитний грибний соус не залишить байдужим навіть найкапризнішого маленького привереду.
А ще таку страву можна подати з будь-яким гарніром і на святковий стіл, і на звичайну сімейну вечерю – ця страва обов’язково отримає заслужені компліменти.
Складові:
- цибуля – 100 г;
- печериці – 400 г;
- куряче філе – 500 г;
- сіль, перець, паприка – за смаком;
- оливкова олія – за смаком;
- вершки 10% – 150 мл;
- рослинна олія – для обсмажування.
Процес приготування:
- Наріжте цибулю і обсмажте її на олії.
- Печериці накришіть, додайте до цибулі.
- Куряче філе посоліть, поперчіть, а також додайте паприку – на смак.
- Потім додайте оливкову олію, змастіть курку.
- До цибульно-грибної маси додайте вершки, тушкуйте до загусання.
- Куряче філе приготуйте на грилі. Після курку відправте у вершково-грибний соус.
- Готову страву прикрасьте зеленню.
- Курячі реберця з грибним соусом готові — приємного апетиту!