Гурману не встояти: готуємо курячі стегна з грибним соусом

Розповідаємо, як приготувати ситну вечерю з ароматом лісових грибів. Секрет цього рецепту – в особливому соусі.

Гриби можна готувати по-різному, але чудові поєднання виходять і тоді, коли ці «лісові гості» грають у блюді другу роль.

Сьогодні ми пропонуємо вам спробувати воістину літній рецепт – курячі стегна з грибним соусом. М’ясо можна приготувати на домашньому грилі, а можна потім його над вугіллям на барбекюшниці.

Секрет цього рецепту — у надзвичайно смачному та ароматному соусі: завдяки вершкам гриби виходять неймовірно ніжними, а куряче м’ясо — соковитим.

Цей рецепт сподобається і кулінарам-початківцям, і зайнятим мамам — готувати його нескладно, а сам процес не забирає багато часу. Мамам особливо варто взяти страву на замітку: апетитний грибний соус не залишить байдужим навіть найкапризнішого маленького привереду.

А ще таку страву можна подати з будь-яким гарніром і на святковий стіл, і на звичайну сімейну вечерю – ця страва обов’язково отримає заслужені компліменти.

Складові:

  • цибуля – 100 г;
  • печериці – 400 г;
  • куряче філе – 500 г;
  • сіль, перець, паприка – за смаком;
  • оливкова олія – ​​за смаком;
  • вершки 10% – 150 мл;
  • рослинна олія – ​​для обсмажування.

Процес приготування:

  • Наріжте цибулю і обсмажте її на олії.
  • Печериці накришіть, додайте до цибулі.
  • Куряче філе посоліть, поперчіть, а також додайте паприку – на смак.
  • Потім додайте оливкову олію, змастіть курку.
  • До цибульно-грибної маси додайте вершки, тушкуйте до загусання.
  • Куряче філе приготуйте на грилі. Після курку відправте у вершково-грибний соус.
  • Готову страву прикрасьте зеленню.
  • Курячі реберця з грибним соусом готові — приємного апетиту!