Неможливо не полюбити: салат з савойської капусти від Євгена Клопотенка

Савойська капуста дуже схожа на білокачанну, проте набагато м’якша. Вона має темно-зелені, кучеряві, тонкі листочки, мало жорстких прожилок і не надто хрустка. Салат з савойської капусти за нашим рецептом може стати вашим улюбленим. Ми поєднали її ніжний смак, з дещо різкою редькою і кисло-солодкими яблуками. Завершальною нотою став особливий соус вінігрет, який збалансує смак і додасть страві довершеності. Це дуже простий рецепт, який не вимагає багато часу, проте смак страви точно полонить ваші серця надовго.

Цікаве про савойську капусту

Родом вона з графства Савоя, що простягалося біля підніжжя Альп. Місцеві мешканці одразу полюбили її і продовжують любити уже не одне століття, а от в Україні вона не стала надто популярною. Хоча у неї великий потенціал. Ця капуста дуже корисна – містить вітаміни С, А, Е, В1, В2, В6, РР, солі калію, фосфору, кальцію, магнію, чимало антиоксидантів. А ще солоденька, приємна на доторк і красива. І що важливо, легко може замінити білокачанну у багатьох українських стравах. Скажімо, голубці з савойської капусти виходять просто чудовими, причому, з будь-якої начинкою. А все тому, що її м’якість – її сила. В неї можна загортати все, що хочеш. А якщо не хочеться нічого крутити, то робіть ліниві. Теж буде гарно. Ну а про салати з савойською капустою можна говорити довго, але ж ми з вами знаємо, що завжди краще раз приготувати і спробувати. Тож за справу!

Інгредієнти

Для салату
200 г савойської капусти
2 середні яблуки
1 середня редька (чорна або червона)

Для соусу вінегрет:
50 мл оливкової олії
15 мл винного оцту
1 ч. л. діжонської гірчиці
сіль та перець за смаком

Салат з савойської капусти: покроковий рецепт

Крок 1

Крупно поріжте 200 г савойської капусти, очистіть 2 яблука від шкірки, дістаньте серцевину і наріжте невеликими шматочками довільної форми. Одну редьку очистіть і теж наріжте так, як яблука. Змішайте всі інгредієнти в салатнику.

Крок 2

Приготуйте соус. У невеликій мисці змішайте 15 мл винного оцту з 50 мл оливкової олії, добре збийте вінчиком до отримання однорідної емульсії. А вже потім покладіть 1 ч. л. діжонської гірчиці, сіль і перець за смаком. Ще раз гарно перемішайте і полийте ним салат. Страву можна їсти одразу, щоб зберегти усю свіжість овочів, але якщо трішки постоїть, то краще просочиться соусом і теж буде гарно. Вибирайте, як вам ліпше.

Готувати — це просто!