Рецепт від експерта: Картопляні коржики з кремовим соусом

Український ресторатор, кулінарний експерт та популяризатор української кухні Євген Клопотенко 21 січня в Instagram показав , як готує страву з картоплі.
Якщо стоїте – сядьте. Якщо сидите – тримайтеся за щось, бо все одно впадете. серцю може бути таким вау, що хочеться про це кричати, стрибати і божеволіти”, – написав він.

Клопотенко підкреслив, що ця страва проста у приготуванні.

Необхідно відварити картоплю протягом 30 хвилин, викласти її цілим на пергамент. Потрібно зробити надрізи і придавити картоплю склянкою, щоб він став плоским коржом. Змастити олією, посолити, поперчити і запікати 30 хвилин за 200–220 градусів.

Для соусу потрібно збити в блендері 250 г крем-сиру, 1 ч. л. білого консервованого хрону (або 1 см свіжого) та 50 мл молока або вершків.

“Беріть потім хрумкий коржик, мажте вершково-гострою ніжністю і відчувайте щось дуже прекрасне”, – написав кулінар.