Сир з безлактозного молока: домашній рецепт

Безлактозне молоко — продукт, який не тільки допомагає людям з непереносимістю лактози не забувати смак молочної продукції, але і дуже практичний. Адже його можна не тільки додавати в напої, а й використовувати для приготування інших продуктів. 

Навіщо потрібно готувати сир самостійно? По-перше, так ти будеш на всі 100% впевнена в тому, що він дійсно безлактозний, по-друге, не у всіх магазинах можна знайти необхідний продукт. Адже сир з безлактозного молока підходить всім, на відміну від продуктів з лактозою. Використовувати його ти зможеш так само, як і сир зі звичайного молока — їсти в чистому вигляді, додавати в страви і також як десерт з фруктами і джемами.

Кому потрібно додати безлактозний сир в раціон — думка дієтолога

Безлактозні продукти сьогодні стали новим трендом в харчуванні. Тому ми запитали у дієтолога Інни Григоренко, чи всім вони однаково корисні і кому точно їх варто додати в раціон.

Сир за цим рецептом вийде смачним і корисним, але тобі потрібно бути готовою приділити йому більше часу. Приготування такого сиру займе як мінімум 19 годин, але не лякайся — тобі не доведеться весь цей час стояти біля плити.

Інгредієнти:

  • Безлактозне молоко — 1,8 літра,
  • Безлактозний простий йогурт — 0,2 літра,
  • Яблучний оцет — 1/4 склянки,
  • Нейодована сіль — 1 ч.л.

Приготування:

  1. Змішай молоко і йогурт разом у великій каструлі на середньому вогні. Часто помішуй, щоб не пригоріло. Доведи молоко до 80 градусів (але не до кипіння) і зніми з вогню. Додай оцет, помішуючи. Повинні сформуватися крихітні шматочки сиру. Відклади суміш на 15 хвилин.
  2. Застели друшляк декількома шарами марлі. Залий сир і рідину (сироватку) на друшляк, процідити. Дай стекти протягом години.
  3. Пересип загуслу частину в миску і обережно додай сіль. Також можна додати цедру лимона, трави або все, що тобі подобається для аромату. Охолоди в закритому контейнері.

Смачного!