Як зробити кислі мандарини солодкими за 10 хвилин

Взимку мандаринки та апельсники доволі популярні та такі бажані у нас. З ними асоціюється тепла затишна атмосфера свята, ялинка та подарунки.

Тому цілком доречно закупитись мандаринами на свята.

Подробиці

Та не завжди вдається вгадати та придбати солодкі цитрусові. Свято для дітлахів може бути зіпсованим, якщо ви придбали багато мандаринів, а вони виявились з кислинкою.

А ви сподівались, купуючи, що придбали солодкі та без кісточок плоди. Однак фрукти в дійсності виявились з кислинкою. На жаль, з такою ситуацією можуть зіткнутись навіть ті, хто за спостереженнями обирав мандаринки з яскраво-жовтогарячою м’якою шкіркою, які мають бути солодкими.

Ви придбали до свят кілька кілограм мандарин, а вони виявились кислими? Не варто надто сильно засмучуватись.

Ситуацію можна врятувати, скориставшись однією хитрістю. Так рятують мандарини в Японії.

У чому полягає хитрість

«Виправте» кислі мандарини за прикладом японських гурманів: опустіть неочищені цитрусові в глибоку ємність і залийте гарячою водою.

Вода не має бути надто гарячою, але й не прохолодною. Ідеально, якщо її температура буде – 40 градусів.

Залиште ваші мандарини у такій воді хвилин на десять. Потім візьміть один – обчистіть та скуштуйте шматочок.

Якщо він вже став солодшим, значить час витягувати мандарини з води. Ви досягли успіху. Якщо ні, то перемістіть цитрусові у миску з льодом на кілька хвилин. Така різка переміна має забезпечити появу у мандаринок солоду.