Запечена скумбрія в духовці – простий рецепт смачної рибки з лимоном

Після свят хочеться трохи спростити свій раціон і зробити акцент на здоровішу їжу. Легкою та одночасно ситною стравою на обід чи вечерю стане запечена скумбрія. У нашому матеріалі – простий рецепт смачної рибки, яка порадує вас та ваших близьких.

 За словами фудблогера рибка з лимоном виходить дуже смачною і соковитою, а авторський соус чудово доповнює її.

Рецепт запеченої скумбрії 

Що потрібно для приготування запеченої скумбрії:

  • Скумбрія заморожена – 2 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Хрін маринований – 2-3 ст. л.
  • Грецький йогурт (не солодкий) – 200 мл.
  • Олія – ​​1 ст. л.
  • Сіль та спеції за смаком.

Як приготувати скумбрію, запечену в духовку:

1. Спочатку рибку потрібно випатрати, добре вимити, висушити паперовим рушником і зробити косі надрізи до хребта з обох боків тушки. Потім необхідно посолити скумбрію, а надрізи вставити часточки лимона.

2. Подрібніть петрушку (її має вийти 4 ст. л.), додайте до неї 1 ст. л. олії та половину ч. л. лимонного соку. Добре перемішайте і ретельно наповніть цією сумішшю нутро риби.

3. Два шматки фольги змастіть маслом, викладіть на кожен по рибі і загорніть таким чином, щоб нічого не витікало. Покладіть скумбрію, загорнуту у фольгу, на лист або прямокутну форму.

4. Запікайте скумбрію приблизно 30 хвилин за температури 180 градусів. Потім відкрийте фольгу і запікайте ще 10 хвилин, щоб рибка підрум’янилася.

5. Поки рибка готується – готуємо до неї смачний соус. Йогурт, хрін і дрібку солі добре змішуємо. Вуаль! Соус готовий.

Готова запечена скумбрія дуже ніжна, ароматна та соковита. Вона ідеально поєднується з салатами, тому прекрасним доповненням до рибки стане найсмачніша закуска – морквина по-корейськи , рецептом якої ми раніше ділилися.