Після свят хочеться трохи спростити свій раціон і зробити акцент на здоровішу їжу. Легкою та одночасно ситною стравою на обід чи вечерю стане запечена скумбрія. У нашому матеріалі – простий рецепт смачної рибки, яка порадує вас та ваших близьких.
За словами фудблогера рибка з лимоном виходить дуже смачною і соковитою, а авторський соус чудово доповнює її.
Рецепт запеченої скумбрії
Що потрібно для приготування запеченої скумбрії:
- Скумбрія заморожена – 2 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Петрушка – 1 пучок.
- Хрін маринований – 2-3 ст. л.
- Грецький йогурт (не солодкий) – 200 мл.
- Олія – 1 ст. л.
- Сіль та спеції за смаком.
Як приготувати скумбрію, запечену в духовку:
1. Спочатку рибку потрібно випатрати, добре вимити, висушити паперовим рушником і зробити косі надрізи до хребта з обох боків тушки. Потім необхідно посолити скумбрію, а надрізи вставити часточки лимона.
2. Подрібніть петрушку (її має вийти 4 ст. л.), додайте до неї 1 ст. л. олії та половину ч. л. лимонного соку. Добре перемішайте і ретельно наповніть цією сумішшю нутро риби.
3. Два шматки фольги змастіть маслом, викладіть на кожен по рибі і загорніть таким чином, щоб нічого не витікало. Покладіть скумбрію, загорнуту у фольгу, на лист або прямокутну форму.
4. Запікайте скумбрію приблизно 30 хвилин за температури 180 градусів. Потім відкрийте фольгу і запікайте ще 10 хвилин, щоб рибка підрум’янилася.
5. Поки рибка готується – готуємо до неї смачний соус. Йогурт, хрін і дрібку солі добре змішуємо. Вуаль! Соус готовий.
Готова запечена скумбрія дуже ніжна, ароматна та соковита. Вона ідеально поєднується з салатами, тому прекрасним доповненням до рибки стане найсмачніша закуска – морквина по-корейськи , рецептом якої ми раніше ділилися.