Рецепт дня: яблучний штрудель з лаваша

Що вам знадобиться:

  • Яблука – 3шт.;
  • Вершкове масло – 80гр.;
  • мелена кориця – 1 ч.л.;
  • Цукор-пісок – 200 гр.;
  • Ванілін – щіпка, для аромату;
  • Лаваш – 1 лист;
  • Панірувальні сухарі – додати до смаку;
  • Цукрова пудра – для прикраси.

Як готувати:

1. Яблука очистити від шкірки та нарізати товстими кільцями. Вирізати серединку з кісточками.

2. Яблука пересипати цукром, корицею. Додати ароматизований ванільний цукор і нарізане шматочками масло.

3. Перекласти суміш на сковороду та злегка обсмажити на середньому вогні.

4. Лаваш розрізати вздовж порівну, посипати панірувальними сухарями. На край лаваша викласти ароматну суміш обсмажених яблук і згорнути рулетиком.

5. Викласти штрудель на змащений маслом лист пергаменту і відправити в гарячу (до 170 °C) духовку 15-20 хв.

Перед подачею гарячий штрудель можна присипати цукровою пудрою. Ідеально буде подати додатково кульку морозива. Холодне морозиво з гарячими карамелізованими яблуками чудово один одного доповнюють.