Чому “хитрі” городники не викидають бананову шкірку

Після вживання банана залишається неїстівна шкірка. В абсолютній більшості випадків вона відправляється у відро для сміття як харчовий відхід. Однак іноді є сенс зберегти шкірку, особливо якщо любитель фрукта є ще й городником. Справа в тому, що на основі бананової оболонки можна зробити ефективне підживлення. Щоправда, для засобу знадобляться й інші інгредієнти.

Як приготувати підживлення

Шкірку від банана потрібно перетворити на порошок. Для цього шкірку від чотирьох фруктів слід висушити та відправити в кухонний комбайн разом із шкаралупою трьох яєць.

Сипучу масу, що вийшла, потрібно перекласти в іншу ємність, а потім додати в неї столову ложку магнезії.

Після додавання досить великого обсягу чистої рідини вийде підживлення, яке потрібно використовувати на грядці.

Є два варіанти застосування. Так можна обдати городні культури крапельками приготовленого засобу. А можна здійснити полив під корінь.

Результати

Рослина отримає чималу кількість важливих мікроелементів та поживних речовин. Насамперед це калій, джерелом якого є бананова шкірка. Крім того, шкірка разом з шкарлупою збільшить вміст кальцію в ґрунтовому покриві.

У результаті рослина не зіткнеться з дефіцитом необхідних компонентів у ґрунті та продемонструє гарне зростання.