Причини вживати зелений часник у їжу

Часник може завадити вам справити гарне враження на першому побаченні, але ви можете заспокоъти себе важливим аргументом – адже, вживаючи гострий овоч, ви отримаєте величезну порцію здоров’я безпосередньо від природи.

Жарти убік – часник може бути найкориснішим овочом у порівнянні з усіма іншими.

У зеленому часнику міститься понад 100 активних інгредієнтів, корисних для організму людини. Безперечно, найкорисніший – аліцин. Він міститься у цитоплазмі клітин рослини.

Алліцин і утворені з ним сполуки сірки мають антисептичні властивості проти всіх видів патогенних бактерій, вірусів, грибків і паразитів, при цьому не впливають на корисні кишкові бактерії. Вміст аліцину в зеленому часнику вдвічі більший, ніж у стиглому.

У зеленому часнику є більше вітамінів C та В, які відновлюють сполучну тканину, покращують обмін речовин та сприяють правильному функціонуванню щитовидної залози. Часник також містить величезну кількість кальцію, фосфору та селену.

Користь зеленого часнику

Зелений часник також захищає організм від бактеріальних, вірусних, паразитичних інфекцій, зміцнює імунну систему. Доведено, що він має властивість зупиняти ріст пухлин.

Зелений часник, особливо навесні – ідеальний засіб для детоксикації. Завдяки своїм антиоксидантним властивостям, він є ідеальним для звільнення клітин від вільних радикалів.

Зелений часник також має важливі кардіозахисні властивості, які допомагають знизити рівень тригліцеридів у крові, а також холестерину на 5-15%. Часник може захистити ваші клітини крові та кровоносні судини від запалень та від окисного стресу.

Багато наукових даних свідчать, що саме щоденне вживання зеленого часнику – сильніший захист для серця, ніж вживання термічно обробленого овочів або іншої форми.