Кардіолог назвав небезпечний для серця продукт

Лікар рекомендує відмовитися від надмірного вживання солодкого, щоб серце могло працювати спокійніше.

Як зміцнити здоров’я?

Багато людей давно усвідомили, що за допомогою їжі можна вирішити якщо не всі, то дуже багато проблем із самопочуттям. Тобто почастішали стрибки тиску – це привід, щоб перестати їсти жирне та солодке, не влазиш у улюблені речі – треба відмовитися від тортиків та тістечок. Але як бути, якщо раптом відчув, де саме в грудях серце?

– Я б не радив чекати появи таких симптомів, як задишка, тяжкість у грудях, прискорене серцебиття тощо. Набагато корисніше просто перейти на правильне харчування та мінімізувати всі шкідливості у своєму раціоні, у той момент, коли немає серйозних проблем зі здоров’ям, – каже лікар-кардіолог Андрій Карабаєв .

Як урятувати своє серце?

Експерт настійно рекомендує обмежити споживання не тільки жирного, солоного та гострого, а й ще одного продукту, який особливо шкідливий для здоров’я серця та судин.

– Насамперед, треба відмовитися від вживання цукру в чистому вигляді. Але не менш важливо і перестати вживати його у складі різних продуктів та страв. Наприклад, не варто пити солодке газування, є покупний зефір та цукерки, – зазначає медик.

Якщо дотримуватися цієї рекомендації, ризик розвитку серцево-судинних захворювань, ожиріння, а також карієсу знизиться на 10-20 відсотків.