Цей продукт містить ненасичені жири, кислоти Омега-3 і Омега-6.
Сьомга є однією з найсмачніших і найкорисніших риб, в ній містяться речовини, які допомагають організму людини впоратися з багатьма захворюваннями і навіть з депресією.
Зазначається, що фахівці вже довели, що прийом риб’ячого жиру та Омега-3, які у великій кількості містяться саме у сьомзі, покращує роботу мозку та сприяє збереженню ясності розуму у зрілому віці, а також піднімає настрій. Саме тому, як стверджує лікар, медики часто рекомендують їсти сьомгу при поганому настрої та при перевтомі.
— Сьомга калорійною звичайної білої риби приблизно вдвічі. Вона містить ненасичені жири, кислоти Омега-3 та Омега-6, які корисні для серцево-судинної системи, – наголосила лікар.
Лікар додала, що в цій рибі багато інших корисних сполук: вітаміни А, D, мікроелементи йод, фосфор, кальцій, магній. Ці речовини потрібні людині для зміцнення кісток та нервової системи.