Як підвищити рівень гемоглобіну без дорогих ліків

Звичні нам продукти нормалізують рівень гемоглобіну без медичних препаратів.

Гемоглобін відповідає за транспортування кисню в крові. Якщо його рівень занадто низький, ви відчуватимете втому та нестачу енергії. За допомогою простих домашніх засобів можна природно підвищити рівень гемоглобіну.

Головну роль боротьби з низьким гемоглобіном виконують такі продукти:

  1. Що містять вітамін С. Організму необхідний вітамін З, щоб засвоювати залізо, яке впливає рівень гемоглобіну. Продукти з великим вмістом вітаміну С – це не лише цитрусові, а й полуниця. З овочів підійдуть перець, помідори, броколі та шпинат.
  2. М’ясо та морепродукти. Червоне та біле м’ясо є чудовим джерелом заліза. З мідіями та устрицями, а також з деякими видами риб, такими як тунець, сом, лосось та сардина, ви також можете підвищити рівень гемоглобіну.
  3. Зернові та бобові. Квасоля, нут, горох, сочевиця, пшениця та овес є хорошими джерелами заліза.
  4. Овочі. Деякі овочі містять не лише вітамін С, а й залізо. До них відносяться листова зелень, така як шпинат. Наші бабусі та дідусі їли буряки, коли хотіли оздоровити свою кров. До речі, картопля також є добрим джерелом заліза.

Вищеназвані продукти забезпечують організм залізом, але є й такі, що мають зворотний ефект. Серед них:

  • безалкогольні напої з кофеїном, такі як кола;
  • таніни в каві та чорному чаї заважають організму засвоювати залізо;
  • їжа, багата на кальцій, корисна для здоров’я, але її слід вживати тільки в помірних кількостях, коли йдеться про рівень гемоглобіну. Кальцій знижує засвоюваність заліза, тому з молочними продуктами, якщо у вас низький гемоглобін, краще зачекати.